Inledning IR-värme

En god gärning för hälsan


Vid uppvärmning med infravärmeelement håller man i stor utsträckning luftfuktigheten konstant, vilket är särskilt bra för bland andra reumatiker. Även astmatiker och allergiker kan andas ut: Med infravärme virvlar knappt något damm upp, eftersom luftcirkulationseffekten är betydligt mindre än vid vanliga uppvärmningssystem.

Värmeelementen förbättrar klimatet i rummet, eftersom den infraröda strålningen värmer upp väggarna direkt istället för att ta omvägen via luften. Väggarna lagrar värmen och förblir därigenom torra och fria från mögelangrepp. En behaglig sidoeffekt är att värmen inte försvinner ut vid vädring.

Men infravärmen har ännu fler positiva effekter på kroppen: Den stimulerar hudens blodcirkulation och stärker immunsystemet. Dessutom stimulerar den infraröda strålningen ämnesomsättningen och har en slaggrensande effekt. Infravärme är nog den behagligaste uppvärmningsformen.

 

 

Behaglig värme för kropp och själHälsosam, ekonomisk och estetisk - infraröd värme har flera övertygande fördelar. De eleganta elementen av glas eller pulverlackad plåt sprider på samma sätt som solen en behaglig och hälsosam värme som kommer från den milda, infraröda strålningen. Denna strålning kan jämföras med det synliga ljuset och är fullkomligt ofarlig för människor och djur, till skillnad från den aggresiva UV-strålningen. Infrastrålningens positiva effekter används även inom vården med stora framgångar.

Vi lägger stor vikt vid individualitet: Våra värmelement kan användas på många sätt. Antingen som komplett uppvärmningssystem för hemmet eller som en extra värmekälla för vardagsrummet och badrummet under vår och höst. Varför värma upp hela rummet, när man kanske bara sitter vid skrivbordet på kontoret? Ändra dina uppvärmningsvanor och spara på så sätt in på uppvärmningskostnaderna utan att för den skull dra ned på komforten. Med infravärmen kan du ge effektiv punktvärme i badrummet, uterummet, över skötbordet, i massagerummet eller gymmet - behaglig värme känner inga gränser.

Infranomics värmelement är endast 14 mm tjocka och därmed väldigt platssparande. De är tillverkade i Tyskland och certifierade av tyska TÜV.